Nytt opplag for debutant

06.12.2016 11:18

Per-Roger Viktens bok om nordnorske fiskebåter selger godt. Forlaget har nå bestilt nytt opplag, melder avisen Kyst og fjord. Førsteopplaget var på 2000 eksemplarer. Nå blir det trykket 1000 bøker til.

– Det er jo kjempeartig at fiskebåter fremdeles slår så godt an blant kystens befolkning her i nord, uttaler forlagssjef Ronny Trælvik i forlaget Bok i Nord til Kyst og Fjord.

Lofotingen Per-Roger Vikten presenterer i Nordnorske fiskebåter over 200 båter fra Nordland, Troms og Finnmark, med mye informasjon om hver eneste fiskebåt.

– Jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger, sier Vikten om responsen på sin bokdebut.

Han har ikke bare konsentrert seg om båter fra nærområdet. Spennvidden er stor og omfatter hele kysten fra Vardø i nordøst til sør i Nordland. Dermed er dette en bok som vil være like aktuell om du er i Brønnøysund eller Honningsvåg. Forfatteren selv har alltid vært en ivrig tegner, men det var først etter 2011 han begynte å arkivere tegningene sine, og som etter hvert ble så mange at de i dag er blitt til en hel bok.

– Jeg har vel ikke tall på hvor mange båttegninger det har blitt, ettersom det først er de siste årene jeg begynte å ta vare på tegningene. Men noen hundre dreier det seg åpenbart om, forteller Per-Roger Vikten til Kyst og Fjord.

—————

Tilbake