Nordnorske fiskebåter

15.10.2016 09:18

Per-Roger Vikten har tegnet fiskebåter siden ungdommen. I denne boka viser han fram over 200 detaljrike tegninger av båter fra hele landsdelen. Hver båt presenteres med informasjon om opphav, motor og eier, og historikken forteller like mye om en rik og spennende kystkultur. Her finnes båter som både har vært og fremdeles er på havet, og for mange kan det også bli et nostalgisk gjensyn med en farkost de husker fra oppveksten eller til og med selv har vært om bord i.

Som fjortenåring tok Vikten et brevkurs i tegning. Fiskebåtene ble en gjenganger i motivet når han skulle sende inn tegningene sine til det sørnorske firmaet. Han husker at de korrigerte med rød penn på båttegningene hans.

– Da rettet jeg opp det de hadde rettet, og svarte at slik var de nordnorske båtene! Etter det rettet de ikke mer på fiskebåttegningene mine, forteller forfatteren selv.

Vikten (f. 1960) kommer fra Napp i Lofoten, men er nå bosatt på Kirkåsen ved Gravdal. Han har vært fisker hele livet, og å tegne fiskebåter er hans store hobby.

—————

Tilbake