Nordnorsk påskekrim

18.03.2016 09:25

Krimlektyre og påske har vært et begrep her til lands siden lanseringen av Bergenstoget plyndret i natt på 1920-tallet. Krimromanen fra 1923 var skrevet av Nordahl Grieg og Niels Lie under navnet «Jonathan Jerv». Da reklamen for boka stod på førstesiden i Aftenposten en uke før palmesøndag, skapte det en litterær tradisjon som bare er blitt større og større. 

 

Enten du har rolig hjemmepåske eller skal på hytta: Bok i Nord kan tilby både en hel krimroman og en samling krimfortellinger til den som ønsker kortere lesning. Felles for begge er at handlingen utspiller seg på nordnorske trakter. 

I Hjemgjeld fra 2013 befinner vi oss midt i en dramatisk skuddveksling i Oslo. Her starter handlingen både for oss og William, og begge tas vi med nordover til Senja. Alene er vi ikke. Vi har følge av den pakistanske familien Bahra, på vei opp kysten i yachten «Afrodite», vi møter redaktøren og forleggeren Maria og familien Iversen, sistnevnte fastboende på Senja. Allerede etter et par-tre kapitler aner vi at samtlige er på kollisjonskurs.

 

Nordnorsk krim I presenterer Ronny Trælvik og Arne Ivar Hanssen et knippe av sine krimfortellinger, alle med den nordnorske landsdelen som dramatisk kulisse og åsted for mysterier, misgjerninger og mord. 

God krim-påske!

—————

Tilbake