Nord sett sørfra – også på fotballbanen

10.08.2015 10:31

Som et apropos til sommerens fotballrunder bringer vi her følgende utdrag fra satiren Nord og Sør:

Medias beskrivelse av den nordligaste landselen stemme førrbløffanes over ens med den menige sørings synspunkta. Det e derførr ikkje så mykje spennanes som skjer oppe i nord – ifølge avisa og fjernsynskanala i Oslo-området. Førr det e vel den einaste grunnen tell at det sjeldent vises reportasja fra nord på TV?

Ja, sjelden, ikkje aldri, førr det hende jo at nordlendingen dukke opp i TV-ruta. Då e han enten innesnydd i egen heim, en gång uti slutten av april, mens søringen nyte første utepilsen på Aker Brygge – eller så har et Oslo-lag henta inn en trepoengar på fotballbanen mot et nordnorsk lag. Det hende det går andre veien også, at nordlendingen, den fotballspellanes utgaven, klare å vinne nån kampa, og det tell og med i søringens eia nabolag. Då heng geipen. Og ikkje bærre på tribunan, som man kanskje skulle tru, men overraskanes nok også i det som kunne ha vorre nøytrale nyhetsredaksjona. 

Førr ka sa han ikkje, programledarn i TV-sporten på NRK, då Tromsø IL hadde nedsabla Stabæk ute i Bærum med heile 3-0, og bildan vendte telbake tell studioet? Henvendt tell de såkalte ekspertan, eller meineran, som nån velg å kalle dem, kjørte han i gang debatten med følganes replikk: ”Ja, her var det ikke mye å glede seg over…”

Ikkje mykje å glede sæ over?                                                                 
Tulla han?!

Nei, selvfølgelig gjor han ikkje det. En selvhøytidelig søring, denna gången i journalistisk fasong, servere sånne kommentara i fullt alvor. Bestandig! Heime i stua tell nordlendingen va det imidlertid lite alvor. Då de verste latterbrølan etter TV-bildan fra kampen hadde lagt sæ, og han så vidt hadde begynt å førrdøye den humørlause inngangskommentaren fra studioet, også det med høgrøsta gapskratt, låg han tvers over lenestolen og hiksta etter luft, mens de siste latterkrampan så smått begynte å sleppe taket i kroppen. Det burde følge resept med sånne TV-innslag, førr folk risikere jo rett og slett å flire sæ i hel!

Fra Nord og Sør (2010)

—————

Tilbake