Høstens nye bøker

28.10.2015 18:00

Bok i Nord presenterer nå fire nye bøker: Kyst og båter i Nordland, bind 1 av Kirkene i Troms, Det gode hjerte og Nordnorsk krim I.

Kyst og båter i Nordland handler om båter, båtfolk og mye interessant og spennende kystkultur i Nordland fylke. Gamle handelssted, nye og eldre båter, historier fra havet, vakker natur og mange frodige mennesker – det er med her, alt sammen: Båtbyggertradisjon i Saltdal, båtliv i Steigen, samhold slip i Vesterålen, gamle bilder fra Hamarøy, bilder fra Helgeland, loshistorie fra Lødingen, Kjerringøy handelssted, historia om Auster Nerland i Lofoten, Hurtigruta og masse bilder av nye og ikke minst gamle båter fra hele Nordland fylke, og da i særdeleshet fiskebåter.

I Kirkene i Troms, forfattet av Ronny Trælvik og Lill-Karin Nyland, blir for første gang kirkebyggene i Troms omtalt i ett bokverk. Forfatterne har reist rundt i hele fylket og samlet informasjon og bilder fra store og små kirkebygg, og i dette første bindet finner du 32 av dem, fra Kvænangen og Skjervøy i nord til Harstad og Kvæfjord i sør.

Gjennom tekst og bilder blir hvert kirkebygg grundig og respektfullt presentert. Her får du vite historien bak tilblivelsen av kirkene, du får innblikk i store og små hendelser og detaljer omkring bygging og interiør. Forfatterne har tatt i bruk både skriftlige og muntlige kilder.

Nordnorsk krim I presenterer Ronny Trælvik og Arne Ivar Hanssen et knippe av sine krimfortellinger, alle med den nordnorske landsdelen som dramatisk kulisse og åsted for mysterier, misgjerninger og mord. Som i flere andre krimnovellesamlinger har noen av fortellingene vært på trykk tidligere i aviser og magasiner, andre er spesialskrevet til denne utgivelsen. 

 

I en alder av 82 år er Gudrun M. Thomassen fra Øyfjord ved Finnsnes i Troms klar med sin fjerde bok: Det gode hjerte. Ambres taler, Thomassen bringer det videre i en bok som gir råd og orientering til ettertanke, både om styringsformer som låser tanke, tro og frihet, og om hvordan vi kan overvinne daglige utfordringer. Det åndelige i vår tilværelse blir beskrevet klart og tydelig fra en som har stått utenfor vår kultur og iakttatt vårt levesett.  

Thomassen var husmor, ble lærer, og i en tid da de fleste nyter pensjonstilværelsen, har hun skrevet tre bøker. 

—————

Tilbake